Topcombinatie Charlotte Dujardin en Valegro zullen na de Olympische spelen van 2016 in Rio van het dressuur toneel verdwijnen. Na Goud op de OS2012 in Londen, het WK en het EK zal haar gouden KWNP-er na Rio met een verdiend pensioen gaan.

Sinds de Olympische spelen in London van 2012 domineren Dujardin en Valegro de internationale dresuur top. Zo won het duo na twee gouden medailles in London ook dubbel goud op het EK in Herning 2013 en WK in Cean 2014. Afgelopen zomer verdedigde het duo succesvol hun EK titels door in Aken wederom een gouden plak op zowel de Grand Prix Special als de Grand Prix Freestyle te pakken. Verder verbraken ze zowel het wereldrecord op de Grand Prix Special als de Grand Prix Freestyle en won het duo twee maal de World Cup dressuur.

"Het zal spannend gaan worden. Het is een lange vlucht naar Rio en ik hoop dat hij daar goed acclimatiseert.  Ik ga mij focussen op mijzelf en als titel verdediger niet al te veel druk te maken om alles er omheen. Het rijden van Valegro is altijd een plezier. En aangezien ik hem daar voor het laatst ga starten wil ik er elke minuut van genieten." aldus Dujardin tegen BBC sports.