De Hannoveraanse schimmelmerrie Chacqueen, gefokt door ZG Kruse, was een klasse apart onder haar ruiter David Will, zowel in de twee kwalificaties als in de ronde en barrage van de finale.

Chacoona Cat's prestatie in Warendorf was niet minder indrukwekkend. De Hannoveraanse Chacoon Blue-dochter, die geboren is op de fokstal van Friedel Cordes, ging onder het zadel van Sophie Hinners de finale in met scores van 8,6 en 8,5 als tweede en derde in de kwalificaties. Met twee supersnelle nulrondes in de finale gaf ze de concurrentie geen schijn van kans.

Zelfs in de aanloop naar de Bundeschampionate was de dominantie van Chacoon Blue-nakomelingen al duidelijk, met een groot aantal van hen die zich kwalificeerden voor de prestigieuze bijeenkomst van de beste jonge paarden van Duitsland.  

De uitzonderlijke erfelijkheid van Chacoon Blue, die ook zijn weg vond naar de internationale topsport via zilver in het parcours van Warendorf, werd eerder al bewezen door onder andere zijn gekeurde zonen Chaloubino PS OLD en Chacoothargos PS OLD. Chaloubino PS OLD behaalde dubbel zilver op de Bundeschampionate van 2022 en 2023 onder Patrick Stühlmeyer. Chacoothargos PS OLD werd vice-kampioen in 2021 met Philip Rüping. Beide hengsten zijn nu zeer succesvol in de internationale Youngster Tour.