De vakwedstrijd werd voor het tweede opeenvolgende jaar georganiseerd. De scholen die de organisatie op zich namen zijn: Landstede, Aeres Leeuwarden, Aeres Barneveld, Terra Assen en Zone.college.

De onderdelen
Tijdens deze wedstrijd werden de skills van de studenten getoetst. Zo waren er verschillende onderdelen zoals beoefenen paardensport, een paard voeren en verzorgen, praktische paardenkennis, instructie geven, verkoopgesprek en samenwerken. Onze studenten Rosanne en Julia waren de sterksten op de onderdelen rijden en verkopen van de paarden. Noor en Kyra scoorden heel goed op de onderdelen verzorgen, paardenkennis en het verkoopgesprek. 

Diana Baauw, begeleider van het winnende team en docent Paardenhouderij over de wedstrijd: “We hebben van te voren goed nagedacht over de studenten die mee zouden doen. Al snel kwamen we bij Rosanne en Julia uit. Allebei hadden ze al niveau 3 Paardenhouderij afgerond en ze zijn nu bezig met niveau 4. Ze zeiden meteen ja, toen ik ze vroeg. De opdrachten namen we met ze door en zo konden ze goed voorbereid naar Barneveld. De wedstrijd verliep zoals je zou wensen en de sfeer was goed. En toen kwam vrijdag de prijsuitreiking. Ze hebben maar liefst 167,5 van de 180 punten behaald. Dat is echt super en ik ben dan ook ontzettend trots op de meiden.”

Kennismaken
De tweedaagse werd centraal geopend door een sportclinic van Egbert van Roekel. Waarbij studenten van verschillende opleidingen de gelegenheid kregen om kennis met elkaar te maken. Want tijdens deze tweedaagse ging het niet alleen om de sport maar ook om teambuilding en leren van elkaar.

Organisator vanuit Zone.college is docent Jos Brinkman: "We hebben de afgelopen jaren een goed netwerk tussen de scholen opgebouwd en laten op deze manier zien dat ons werkveld talent en toekomst heeft". Voor de studenten werd het een leerzame wedstrijd waarin ze hun beste binnenste buiten moesten halen.

Dit was de volledige uitslag van de Vakwedstrijd:

  1. Zone.college Zwolle

  2. Aeres Barneveld

  3. Zone.college Almelo

  4. Lentiz Oostland

  5. Yuverta Houten

  6. Vonk Alkmaar

  7. Lentiz Maasland

  8. Landstede Raalte

  9. Terra Assen

  10. Scalda Goes

  11. Aeres Almere

  12. Aeres Leeuwarden