De Stichting Nederlands OIympiade Paard of N.O.P., dat zelf financieel ondersteund wordt door het NOC*NSF ondersteunt de eigenaren van de paarden in de kosten van de topsport, om zo de Nederlandse topsport een duwtje in de rug te geven.

De contracten met de eigenaren werden ondertekend net voor Jumping Amsterdam. De vier paarden zullen vanaf nu met het achtervoegsel N.O.P. in de wedstrijdring verschijnen. Door deze toevoeging staan nu 12 paarden onder het contract bij het N.O.P.

Zypria S is een Canturo-merrie die met Willem Greve na een succesvol Nations Cup-seizoen in 2019 opgenomen werd in het Olympisch kader. 

Webron is de Sir Sinclair-ruin van para-dressuur amazone Maud de Reu, die in Grade III start. Ook zij zijn opgenomen in het Paralympisch kader, na vele mooie top vijf-klasseringen in internationale wedstrijden in 209. 

Ceda is de Aragorn-merrie van eventingamazone Merel Blom, die vorig jaar Nederlands kampioen werden in Boekelo. 

Dimitri, ten slotte, is de Vaillant-ruin van eveneens eventingruiter Raf Kooemans. Dimitri is met Kooremans een optie voor Tokyo 2020. Ze presteerden in 2019 sterk in zowel Boekelo als Waregem.


De volledige lijst met paarden die onder contract liggen bij het N.O.P. kan je nalezen op de website van de KNHS.