Verrichtingstoppers
57 vierjarige dressuurpaarden maken zich op voor de halve finale van de Pavo Cup, waarvan 10 KWPN-hengsten. Renate van Uytert brengt twee verrichtingstoppers mee: Extreme U.S. (v.Escamillo) en O’Toto van de Wimphof (v.Glock’s Toto Jr.). Charlotte Fry presenteert  O’Frederic (v.For Romance) en Secret Lover (v.Secret). Verder zien we in deze categorie de Escolar-zoon Osaka P, die voorgesteld wordt door John Tijssen. Kim Alting zit in het zadel van Ibiza-zoon Ozzy TN en Robin Heiden presenteert One Million (v.Vivaldi). 

Drie vierjarige Gelderse hengsten
Drie Gelderse hengsten maken zich op voor de halve finale. Anouk Noordman brengt de door haarzelf gefokte Odeer mee, deze zoon van Atze komt uit de Grand Prix-merrie Zeronica. Anouk Slabbers komt in actie met Ojee B (v.Ibsen B), Dirk Jan van de Water start de palomino Odin (v.Edmundo). Kortom ook de liefhebbers van het Gelderse paard kunnen hun hart ophalen met deze kwaliteitsvolle hengsten.

Vijfjarigen
54 vijfjarige dressuurpaarden komen van start in de halve finale van de Pavo Cup en ook hier zien we weer de nodige KWPN-hengsten. Femke de Laat, nog maar net terug van het WK voor Jonge Dressuurpaarden, stelt de KWPN-hengst Network (v.Just Wimphof) voor. Zijn halfbroers Nick Wimphof en Number Two worden voorgesteld door John Tijssen en Jill Bogers. Robin Heiden zadelt de KWPN-goedgekeurde Next Romancier (v.Furst Romancier) en Amber de Groot stelt Guardian S-zoon Night Shadow voor. Dinja van Liere, die afgelopen weekend met Mauro Turfhorst nét naast het WK-podium viel, komt in actie met de KWPN-goedgekeurde Nashville Star (v.Desperados). Kim Alting presenteert Dettori-zoon Dark Rousseau. Totilas-bloed stroomt door de aderen van zijn rechtstreekse zoon Nordic Blue Hors (met Danielle Heijkoop) en kleinzoon Newport (v.Toto Jr) onder Febe van Zwambagt. Negro-zoon Nacho completeert de lijst KWPN-hengsten, hij wordt voorgesteld door wereldkampioene Charlotte Fry.

Zesjarigen
26 zesjarige dressuurbeloftes treden aan op donderdag. De eerste KWPN-goedgekeurde hengst die in deze leeftijdscategorie in actie komt is Mc Laren (v.Morricone) onder Dinja Van Liere. Zij komt ook in de ring met Mauro Turfhorst, met wie ze zoals gezegd afgelopen zondag gedeeld vierde werd op het WK Jonge Dressuurpaarden. Voor een ieder die het gemist heeft een mooie kans om de kwaliteiten van deze zwarte Zonik-zoon met eigen ogen te aanschouwen. Maar er geven nog twee KWPN-goedgekeurde hengsten acte de presence: Cynthia Eggenkamp rijdt More Legends (v.Four Legends KS) en Femke de Laat stelt de Bordeaux-zoon Merlot VDL voor in deze kwaliteitsvolle rubriek.

Medaille-winnaars
Bij de vijfjarigen zien we de kampioen van vorig jaar Nashville SW (v.Secret) onder Femke de Laat terug, die afgelopen weekend nipt de finale van het WK Jonge Dressuurpaarden misten. Ook de reservekampioene van vorig jaar Nanny Mc Phee (v.Vitalis) komt met Judith Ribbels in actie. Uiteraard mag ook de bronzen medaillewinnaar van vorig jaar, Dream Boy-zoon Dutch Dream onder Edith Chardon, niet missen. Bij de zesjarigen stelt Danielle Heijkoop Toto Jr-zoon Mac Toto voor, het duo wist vorig jaar beslag te leggen op de bronzen medaille.

bron: KWPN.nl