“Toen ik hier vanochtend naar toe reed had ik dit niet verwacht. Dan hoop je dat het goed gaat. Daarna moet het allemaal nog maar gebeuren. Toen ik bovenaan stond na de eerste proef, moest het in de tweede proef ook nog lukken. Ik was ook kampioene van Gelderland. In al die jaren dat ik meerijd was dat niet eerder gelukt.”

Kardinale Utopia RS2 (v.GLOCK’s Toto jr) is een eigen fokproduct van de bekende dressuurstal RS2 uit Groesbeek van Jacques en Saskia Lemmen en Robin en Seth Bosman. “Dat maakt het ook nog eens extra speciaal. We zijn met haar moeder Winona-Utopia de fokkerij begonnen bij RS2. Kardinale is echt van de beginjaren van het bedrijf. We hebben alle nakomelingen uit Winona-Utopia aangehouden om te kijken wat ze doen in de sport. Als dan blijkt dat ze het zo goed doen, net als Kardinale dan is dat nog wel specialer. Ik heb Kardinale zelf als veulen uit haar moeder getrokken. Karidanale is echt een dame en je moet haar ook zo behandelen. Het is een speciaal paard.”

Je zou verwachten dat Robin van Lierop al eerder op de hoogste trede van het podium heeft gestaan. “Ik ben ooit een keer Nederlands kampioen geworden, maar dat kwam omdat de nummer 1 toen het paspoort niet in orde had. Daar heb ik toen niet echt van kunnen genieten. Dit is nu voor mijn gevoel mijn eerste echte titel. Dat maakt deze echt mooi.”

Ook Linda Verwaal reed haar eigen fokproduct naar een medaille in het kampioenschap. Met de stoere en heel goed dravende Jazz-zoon James Bond LVD won ze het zilver. In de Kür had de Overijsselse amazone haar handen vol aan de bruine zoon van de merrie Zurona (v.Negro), die over veel uitstraling en kwaliteit beschikt.

Jessica Buying stond op de derde trede van het podium op medalplaza. Met de merrie Kaény (v.Governor) behaalde ze op de tweede plaats in de finale waardoor ze in het klassement steeg naar het brons. In de huldiging hadden Jessica en Linda een champagnedouche voor Robin gepland, die ook wonderwel lukte.

Kim Noordijk werd vierde in de kür en vierde in het ZZ-licht kampioenschap met Kingston Vienna D, nadat ze al het zilver in de klasse Z2 had veroverd.

bron: KNHS.nl