Het eerste Drents Dressuur Gala vindt vrijdag 20 mei plaats bij hippisch centrum de Sunrise Stables in Assen. Het programma zit boordevol shows en clinics waaraan de beste Noordelijke dressuurruiters hun medewerking verlenen. Onderzoek toonde aan dat Drenthe als paardensportprovincie een economische factor van betekenis is. Desondanks worden (grote) hippische evenementen niet in het Noorden van Nederland georganiseerd. Om die reden vonden de initiatiefnemers van het Drents Dressuur Gala, Inge Hoevers van Paardenmassage Drenthe en Tanny de Nooy van communicatiebureau Miss Communicatie, het de hoogste tijd worden om de paardensector in Drenthe in de spotlight te zetten.

Laura Zwart

Met de ondertekening van de akte bij de notaris was de oprichting van de Stichting Promotie Paardensector Noord een feit. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opzetten van het Drents Dressuur Gala. Bekende amazones, waaronder Laura Zwart, Loes Corsel, Ellen Wynia, Trea Mulder-Dolsma, Veronique Roerink en Paulien Alberts, waren direct enthousiast en hebben hun medewerking toegezegd om gezamenlijk een geweldige showavond te verzorgen.

Uitverkocht

Via Facebook werd een promotiecampagne opgezet om naamsbekendheid te genereren voor het evenement. Toen de kaartverkoop van start ging waren alle 450 beschikbare kaarten in drie dagen uitverkocht. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang, hebben diverse Drentse sponsors een financiële bijdrage toegezegd, heeft Van Benthem Veevoeders & Kunstmest bv zich aangemeld als hoofdsponsor en is er een tiental Drentse bedrijven uit de paardensector die een stand bemannen in het strodorp.

Meerdere evenementen

Het doel van Stichting Promotie Paardensector Noord is om meerdere evenementen in Noord-Nederland te organiseren. Evenementen zonder wedstrijdelement, waarbij ruiters en amazones zowel zichzelf, hun hippische bedrijf als de paardensector onder de aandacht brengen. Dit eerste evenement staat in het teken van de dressuur, maar de organisatie sluit zeker niet uit dat er in de toekomst evenementen worden georganiseerd waarbij andere disciplines centraal staan.