Met een score van 77,891% bleef Van Liere nipt Isabell Werth voor. De Duitse amazone reed met Wendy de Fontaine naar een score van 76,935%. De Deen Daniel Bachmann Andersen en Vayron maakten het individuele podium compleet met een score van 75,457%.

Van Liere was tevreden met haar proef én met Hermes N.O.P. "Dit is pas de derde wedstrijd die we dit jaar rijden, en hij wordt elke keer beter en beter. Hij is echt een kampioen als het aankomt op de piaffe en de passage, maar het is bovenal een heel compleet paard. Hij kan het allemaal en heeft zo veel talent. Het is aan mij om dat in goede banen te leiden, want Hermes is ook een clown soms en wil nog weleens zijn eigen proef bedenken. Ik moet dus scherp blijven, maar ik ben zo trots op hem en zo blij met het resultaat."


Het Nederlandse team, met naast Van Liere ook Edward Gal, Marlies van Baalen en Emmelie Scholtens, behaalde een totaalscore van 220,349. De Deense equipe, bestaande uit Bachmann Andersen, Lone Bang Zindorff, Nanna Skodborg Merrald en Carina Cassøe Krüth, scoorden 220,349, goed voor de tweede plaats. De Duitsers Werth, Bianca Nowag-Aulenbrock, Carina Scholz en Ingrid Klimke reden naar een totaalscore van 219,435.


De Nederlandse chef d’equipe Patrick van der Meer was te spreken over het teamresultaat: "Het is altijd leuk om te winnen, maar om hier in Rotterdam te winnen is helemaal speciaal. We hadden ook wat onverwachte wendingen in de proeven, met wat foutjes en wat spanning, maar op het einde kwam Dinja en die tilde ons naar een hoger niveau. We hebben gewonnen, en dat is super.”Edward Gal is terug van weggeweest in het Kralingse Bos. Hij was tevreden over de proef die hij liet zien met Glock’s Total US, goed voor een score van 73,196%. ,,Tweeënhalf, drie jaar hebben we geen wedstrijden gereden. Het is daarom soms net alsof we opnieuw moeten beginnen met hem, met het opdoen van ervaring en het wennen aan het reizen en aan hier op het terrein op stal staan. Hij kan in het losrijden wat onstuimig zijn, maar vandaag voelde hij daar heel goed aan. Hij was tijdens de proef nog niet zo goed als hij kan zijn, maar ik weet zeker dat als hij zich zo blijft ontwikkelen dat dat over een paar weken helemaal goed komt."


Marlies van Baalen behaalde een score van 70,435% en was daarmee het streepresultaat voor de Nederlanders. “Habibi is goed in vorm. Het was heel jammer dat hij tijdens de proef een keer afgeleid raakte door een geluid. Daarna ging het weer prima, en de rest van de proef was ook goed, maar dat bleek achteraf een kostbare fout te zijn geweest. Over twee dagen verschijnen we weer in de ring en ik hoop dat we dan een goede proef kunnen laten zien.”


Emmelie Scholtens scoorde met Indian Rock 71,305%. “Om eerlijk te zijn voelde ik mezelf vandaag niet 100 procent fit. De fouten die we in de proef hadden lagen aan mij: ik was niet geconcentreerd genoeg en niet snel genoeg en dat leidde tot vreemde fouten die we anders niet maken. Ik was heel blij met hoe mijn paard liep, maar we kunnen samen zo veel beter. Ik hoop dat we dat kunnen laten zien in onze proef op zaterdag."


Op zaterdag rijden de ruiters de Grand Prix Special of de Kür op Muziek. De kaarten zijn uitverkocht; de wedstrijd is online te volgen.



Bron: Persbericht
F. ©: Rachelle de Leeuw