In maar liefst drie Grades scoorden de Nederlandse ruiters een hattrick. In Grade V deed Frank Hosmar dat door met Alphaville N.O.P. alle drie de proeven op zijn naam te schrijven. KNHS Talententeamlid Britney de Jong zorgde voor nog meer Nederlands succes in Grade V. Met Caramba N.O.P. mocht ze drie keer als tweede aansluiten achter Hosmar.

Haerkens maakt favorietenrol waar

In Grade IV maakte Demi Haerkens haar favorietenrol waar. De drievoudig Europees kampioene van het EK vorig jaar in Riesenbeck en tevens kersverse Nederlands kampioene, reed EHL Daula N.O.P. in alle drie de proeven naar de eerste plaats. Haerkens werd in de Grand Prix A en B gevolgd door Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. In de afsluitende kür moest Voets die plek uit handen geven aan Melissa Janssen, die met Royal Rubinstein een sterke wedstrijd reed. Naast de tweede plaats in de kür werd de combinatie in zowel de Grand Prix A als de Grand Prix B derde.

Ook Nobel scoort hattrick

De derde combinatie die in Kronenberg ongeslagen bleef was Annemarieke Nobel met Doo Schufro, die uitkomen in Grade I. De amazone, die vorige maand op het NK Paradressuur in Ermelo zilver kreeg omgehangen, won alle drie de proeven en is in de race om in Parijs haar debuut te maken op een internationaal kampioenschap.

Kür-zege voor Van der Horst 

In Grade II en III was nog meer Nederlands succes te vieren. Rixt van der Horst begon met een vijfde plaats in de Grand Prix A van Grade III en groeide in de wedstrijd. Met de hengst Eisma's Royal Fonq klom de amazone in de Grand Prix B op naar de tweede plaats en sloot af met de overwinning in de kür. In dezelfde Grade reed Maud de Reu met Webron naar een mooie tweede plaats in de Grand Prix A. Maud Haarhuis, die ook in Grade III uitkomt, zette haar beste resultaat neer in de kür. Hierin reed ze met Baron naar de derde plek. In Grade II behaalde Loes Cevaal met Happy Hero II twee top 3-klasseringen, zowel in de Grand Prix B als in de kür werden ze derde. 

Brede groep

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is blij met de behaalde resultaten op de wedstrijd bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. “Het was een mooi concours en alles was tot in de puntjes geregeld. Met de eerste plaats van het team zijn we zeer content en ik heb een aantal ritten gezien die net zo goed waren als op het Europees kampioenschap in Riesenbeck. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze op een kampioenschap naar mooie scores kunnen rijden, als ze geselecteerd worden uiteraard. We hebben een brede groep en de strijd is nog niet gestreden”, vertelt Joyce van Rooijen-Heuitink. Volgende maand staat de derde en tevens laatste observatie voor Parijs op het programma. Die wordt verreden van 18 tot en met 21 juli in Deurne. Kort daarna zal Van Rooijen-Heuitink haar team bekend maken.

Uitslag landenwedstrijd Kronenberg
1 Nederland 444,635%
Demi Haerkens (Helmond) - EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) 74,676% + 75,315%
Annemarieke Nobel (Schoonloo) - Doo Schufro (v. Doolittle) 73,125% + 74,861%
Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) 72,009% + 74,649%
Sanne Voets (Berghem) - Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) 72,778% + 72,388%
2 Duitsland 429,213%
3 Denemarken 419,300%


bron: KNHS.nl