“Ik ben met deze derde plek wel heel tevreden”, reageert Van Silfhout. De bondscoach reisde niet met zijn sterkste team af naar Falsterbo. Hij stelde naast Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss, de nummers drie van het NK en de nummers vijf van de wereldbekerfinale in Omaha, Karin Nijvelt met Elysias, Mirelle van Kemenade-Witlox op Siebenstein en Davenda Dijkstra met Hero op.

“We hadden niet zo’n sterke start in de Grand Prix met de resultaten van Karin (15e) en Mirelle (16e) op zaterdag, maar ze herpakten zich heel goed in de Grand Prix Special op de vierde en zesde plaats. Ze gingen vandaag echt stukken beter en konden ze wel overtuigen. Thamar die gaat altijd. Dat zag je vandaag in Kür op Muziek ook weer. Ze reed een top proef waarmee ze tweede werd met een percentage van 80.215. Devenda heeft zich als nieuwkomer in het team heel kranig geweerd.”
Devenda Dijkstra reed haar paard Hero in haar eerste landenwedstrijd bij de senioren naar de negende plaats in de Grand Prix en de zesde plaats in de Kür op Muziek.

“Ik denk dat ik hier toch wel heel blij mee kan zijn.” Wat zegt het Van Silfhout op weg naar het Europees Kampioenschap dressuur in het eerste volle weekend van september in Riesenbeck. “Ik kan terugvallen op een steeds bredere groep. Voor nu ben ik zeker tevreden.”

Uitslag FEI Nations Cup dressuur, Falsterbo (Zwe)
1. Denemarken, 22 pnt
2. Zweden, 31 pnt
3. Nederland, 43 pnt
Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Ich Weiss, GP (72.283%) 7e, Kur (80.215%) 2e
Devenda Dijkstra (Nuland) – Hero, GP (70.065%) 9e, Kur (75.875%) 6e
Karen Nijvelt (Hoeven) – Elysias, GP (68.696%) 15e , GPS (70.787%) 4e
Mirelle van Kemenade - Witlox (Sint-Oedenrode) – Siebenstein GP (68.435%) 16e , GPS (70.192%) 6e


Alle uitslagen



Bron: KNHS