Denemarken heeft in Aalborg na de Grand Prix vandaag voorlopig de leiding genomen in het klassement van de FEI Nations Cup. Maar liefst drie Deense combinaties kleuren het podium van deze rubriek. In het zadel van de achtienjarige Donnerhall-zoon, Donnperignon greep Anna Kasprzak de overwinning. Ze nam unaniem de overwinning met een score vna 74,720%. Agnete Kirk Thinggaard volgde met Jojo AZ  (v. Ginus) op de tweede plaats. Ze haalde een totaalscore van 72,660% en bleef zo ruim een half procent voor op Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack (v. Rousseau). Andersen reed een totaal van 72,060% bijeen.

Het beste Nederlandse resultaat wordt genoteerd door Katja Gevers met Thriller (Gribaldi). Na een score van 70,360% strandde ze op de vijfde plaats.
  In het team-klassement eindigde Denemarken voorlopig op de eerste plaats. Finland volgt op de tweede plaats en Nederland staat voorlopig derde. Het team van de Verenigde Staten staat voorlopig op de vierde plek in het klassement. Morgen gaat de landenwedstrijd verder met de kür en de Grand Prix Special. Klik hier voor alle uitslagen Klik hier voor de tussenstand