Door het aangetekend beroep is haar schorsing voorlopig opgeschort, waardoor de amazone toch aan de start mag komen op het Bundeskampioenschap. Gelukkig maar voor Mimberg-Hess, want ze kwalificeerde zich met maar liefst paarden voor dit evenement.

Voor Mimberg-Hess, als professioneel amazone, is het Bundeschampionat in Warendorf een van de belangrijkste toernooien van het jaar. Ze zal deelnemen aan de drie- en vierjarige rijponyhengsten en aan de vierjarige rijpaardenhengsten.

Schorsing

Bij de vierjarige rijpaardenhengsten had ze vorig jaar ook de Bundeskampioen gepresenteerd, San to Alati. Maar bij de medicatiecontrole werd bij de Secret-zoon de ontstekingsremmer en pijnstiller Firocoxib aangetroffen. Hem werd de titel ontnomen. Tegen de amazone, Mareike Mimberg-Hess als "Verantwortliche Person" in de zin van het ADMR-reglement van de FN, werd een tuchtrechtelijke procedure ingeleid.

De FN kwam tot de conclusie dat Mareike Mimberg-Hess, juist omdat ze de amazone van de hengst is, volgens de regels ook verantwoordelijk moet worden gehouden. Ze werd voor vier maanden geschorst.

Dit nieuws leidde tot een golf van solidariteit met Mimberg-Hess, omdat ze eigenlijk alleen was ingevallen voor de geblesseerde vaste amazone van de hengst, Stefanie Wolf. Tweemaal had Mimberg-Hess de hengst op concoursen gepresenteerd, eerst op het Hannoveraner-, daarna op het Bundeschampionat.

Maar hij stond de hele tijd onder de zorg van Stall Hinnemann, waar hij destijds stond, hadden zowel Mimberg-Hess als Bettina Hinnemann zelf herhaaldelijk verklaard. De invallende amazone had de hengst uitsluitend daar gereden en had niets te maken gehad met zijn algehele verzorging, aldus Hinnemann.

De in Duitsland gevestigde Poolse dressuurruiter Beata Stremler vond de beslissing van de FN zo oneerlijk dat ze een online petitie startte om Mimberg-Hess alsnog deelname aan het Bundeschampionat mogelijk te maken. Momenteel hebben meer dan 2500 mensen daar getekend.


Bron: St Georg