Van der Vleuten is sterk actief tijdens de Longines Global Champions Tour en rekent daarbij voornamelijk op zijn Dana Blue (Mr. Blue), Beauville Z (Bustique) en Verdi TN (Quidam de Revel) - Horse of The Year 2018.

Van der Vleuten sprong tot op heden ruim 718.000 euro aan winstsommen bijeen, dat is bijna 100.000 euro meer dan Harrie Smolders verzamelde. Smolders plaatste zich meermaals met Don VHP Z (Diamant de Semilly) en zag ondertussen sinds de jaarwissel 'zijn bankrekening' met 623.301 euro gespijsd. Marc Houtzager volgt in het rijtje met 335.324 euro prijzengeld. Houtzager sprong deze som voornamelijk bijeen in het zadel van Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel).

Best verdienende springamazone is Eric Berkhof's amazone, Kim Emmen. De Nederlandse sprong dit jaar reeds 101.614 euro bijeen. 

Schril contrast met de dressuur

Dat er in de springsport aardig wat meer te verdienen is dan in de dressuur is algemeen geweten. Dat merkt ook Emmelie Scholtens. Scholtens reed dit jaar al meermaals in de prijzen met Desperado NOP (Vivaldi) en ook haar Apache (UB 40). Vorige week werd nog bekend dat de Nederlandse amazone helaas moest afscheid nemen van de UB 40-nazaat. Scholtens reed dit jaar reeds 37.100 euro bijeen aan prijzengeld en mag zich zo de best verdienende Nederlandse dressuursporter noemen.

Hans Peter Minderhoud volgt op de tweede plaats met 33.230 euro winstsommen. Edward Gal reed dan weer 16.045 euro bijeen.