De WBFSH-rankings zijn berekend over de periode van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022. Op alle internationale FEI-wedstrijden kunnen paarden punten verdienen. Ze worden op succesvolgorde geplaatst en de resultaten van de beste zes paarden worden meegenomen in de WBFSH-stamboekenranking. De zes beste KWPN-dressuurpaarden van het afgelopen jaar staan allemaal in de top 25.

Britse team maakt de dienst uit in ranking
Het KWPN dankt deze kopplek aan paarden zoals de KWPN-hengst Glamourdale, die als tweede staat genoteerd in de ranking voor paarden. De zoon van Lord Leatherdale (uit Thuja stb pref van Negro, fokker Joop Rodenburg uit Oudenkerk aan den IJssel)is niet het enige gouden Britse teampaard in deze ranking: Imhotep (Everdale uit Della d’Ottie stb-ext prest van Vivaldi, fokker T. Huizing uit Donderen) staat als vierde, Fame (Bordeaux uit Bonaventura ster prest sport-dres van Rhodium, fokkers G. en M Gerritsen uit Leerdam) is goed voor de dertiende plek en Trento B-dochter Briolinca (uit Trolinca stb prest van Royal Dance, fokkers gebroeders Van der Steen uit Den Dungen) neemt de vijftiende positie in.

Wereldbekeroverwinningen
De KWPN-hengst Hermès N.O.P. neemt de tiende plaats in beslag. De zoon van Easy Game (uit Bukkie elite pref prest EPTM-dres D-OC van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) dankt die positie onder meer aan top 3-klasseringen in de wereldbekerwedstrijden van ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Mechelen. De vijftiende plek is voor Spielberg-zoon Suppenkasper (uit Upanoeska keur prest IBOP-dres v.Krack C, fokker F. van de Poel uit Haps), die in Amerika meerdere wereldbekeroverwinningen vierde en tijdens de finale in Omaha als vierde stond opgesteld.

Nederlands bloed
De tweede positie in de WBFSH-stamboekenranking is voor Oldenburg, die met nakomelingen van de KWPN-erkende en -goedgekeurde hengsten Blue Hors Zack, Bordeaux en Totilas goede zaken doen. Hannover neemt de derde plek in de stamboekenranking in beslag. Europees kampioene TSF Dalera BB, een dochter van de KWPN-erkende Easy Game, voert de paardranking aan.