Isabell Werth en Emilio domineerden de wedstrijd in Wiesbaden door zowel de Grand Prix als de Freestyle te winnen. Het was een emotioneel en memorabel moment voor de meest gedecoreerde ruiter in de Olympische geschiedenis, die een decennium lang een succesvolle samenwerking had met Emilio.

Isabell Werth begon haar partnerschap met Emilio in 2014 op het niveau van de Small Tour en al snel promoveerden ze naar de Grand Prix in het daaropvolgende jaar. Gedurende hun carrière hebben ze een opmerkelijke consistentie en uitmuntendheid getoond in de dressuursport.

Hoewel Emilio nooit heeft deelgenomen aan kampioenschappen met Isabell, was hun gezamenlijke prestatie in de teamcompetitie om Duitsland naar goud te leiden in de Nations Cup in Aken in 2018 een van de hoogtepunten van hun carrière. Emilio werd vaak geprezen door Isabell voor zijn vermogen om op hoog niveau te presteren, vooral op momenten dat ze geen andere top paarden tot haar beschikking had.

"Hij is en blijft een karakterpaard!" Dank je, Emilio!", las het bericht van Werth. "Hij heeft zich hier vandaag fris en energiek getoond. Ik ben heel trots op hem! En hij heeft het verdiend om zich voor zo'n geweldig publiek terug te trekken!" 
Bron: Dressage News
F. ©: Marcus Bechert