Ondanks herhaalde verzekeringen van het Comité bleken de aangewezen dierenartsen niet beschikbaar te zijn. Dit creëerde een aanzienlijk risico voor de gezondheid en veiligheid van meer dan 120 paarden die zouden deelnemen aan het evenement, vooral zo dicht bij de Olympische Spelen.

De beslissing tot annulering volgde nadat de FEI op 5 juli al een waarschuwing had gegeven aan de Organisator, waarop deze verzekerde dat zij de benodigde veterinaire ondersteuning zouden regelen. Echter, nadat dinsdagmiddag laat een update van het Comité aangaf dat een behandeldierenarts pas beschikbaar zou zijn na de aankomst van de eerste paarden, nam de Secretaris-Generaal van de FEI de beslissing om het evenement dezelfde avond te annuleren.

Bovendien ontdekte de FEI dat de stallen een dag eerder dan gepland open waren en paarden al werden ontvangen zonder een veterinair team ter plaatse. De FEI informeerde de Franse Nationale Federatie en alle betrokken Nationale Federaties over de annulering om verdere overlast te voorkomen.

FEI Secretaris-Generaal Sabrina Ibáñez betreurt de last-minute annulering en erkent de impact ervan op teams die al onderweg waren naar Deauville. De FEI zal samen met de FFE grondig evalueren om te voorkomen dat soortgelijke incidenten zich in de toekomst voordoen. Betrokken Nationale Federaties worden geadviseerd rechtstreeks contact op te nemen met de Organisatoren voor terugbetaling van gemaakte kosten.



Bron: FEI