Las Vegas mocht opnieuw de overwinning op zijn naam schrijven op dinsdag. Dit keer wist hij 91 punten te behalen. De grote hengst is gefokt door J. Deenen uit Heijen. Las Vegas staat geregistreerd bij N.F. Witte uit Schijndel en Paardencentrum de Dalhoeve uit Ommeren. Met zijn amazone Franka Loos scoorde hij een 8,5 op stap. "In de draf geeft hij een zeer aansprekend beeld, hij is krachtig met veel afdruk en heeft een zeer elegant voorbeen", vertelt Joyce. Hiermee scoort hij een 9,5 op draf", aldus Joyce. "Hij galoppeert met veel kracht en met schoft omhoog. Het is een zeer compleet dressuurpaard", klinkt het. Voor galop en harmonie kreeg Las Vegas beiden een 9. De totaalindruk geeft een score van 9,5. 

Lord Romantic 

Ook Lord Romantic liet van zich horen gisteren met een mooie score van 82 punten. De Don Romantic-zoon (uit Veroniek elite pref sport-dres D-OC van Krack C) is gefokt en staat geregistreerd bij A. van Erp uit Heesch. De hengst werd voorgesteld door Saskia van Es en scoorde op alle onderdelen een 8 of zelfs meer. Voor stap scoor de hengst 8 punten. "Hij stapt zuiver en actief, maar zou nog iets meer ruimte mogen hebben", vertelde de jury. Voor draf mocht Lord Romantic een 8,5 noteren. Galop leverde een mooie 8 op. De harmonie wordt beoordeeld met een 8. De totaalindruk is goed voor een 8,5. "Het paard heeft veel expressie en functioneel exterieur", besluit Joyce. De eindscore bedraagt 82 punten, goed voor een tweede plaats. 

Lloyd 

De hengst Lloyd (Governor uit Hynola M elite IBOP-dres d-oc van Charmeur) mocht ook de dag afsluiten met 82 punten. Via de ex-aequo regeling komt Lloyd hiermee uit op een derde plaats. Lloyd is gefokt door Jeroen Hendriks en Berlinde Middelbrink uit Loo en staat geregistreerd bij Gerard Korbeld en Adelinde Cornelissen. Voor de stap krijgt hij een 8,5. "Zijn stap kent veel lossigheid en lichaamsgebruik." Draf krijg van de jury een score van 8 punten. "Een elegante drag met veel lossigheid, voor een hoger cijfer zou hij nog iets meer buiging in het spronggewricht mogen maken", legt Joyce uit. Voor de galop mag Lloyd een 8 noteren. "We hebben gekeken naar een prettige , gehoorzame en fijne voorstelling", laat de jury weten. De Governor-zoon scoor een 8,5 voor harmonie en een 8 voor zijn totaalindruk. 

Bron: KWPN