De juryleden Marjolein van den Bosch en Mark van der Stouw wezen de knappe Gameboy-dochter Game’s Present ster aan als kampioen. Deze 4-jarige merrie mist nog iets bespiering in de bovenlijn, maar in beweging waardeerde zij zich enorm op met haar houding, souplesse en actieve buiging in de gewrichten. Kim Thijssen fokte de merrie uit haar eigen Danica SV prest.sport, elite EPTM röntgen (Johnson x Krack C). In 2013 bracht Danica al de volle zus van Game’s Present, en deze Gamegirl werd als veulen kampioen van de regio. Helaas is Gamegirl in de opfok overleden aan de gevolgen van droes. Na de dood van Gameboy in 2019 insemineerde Kim haar merrie nogmaals – ze had nog diepvries – en zo kan Game’s Present het familiesucces alsnog gaan voortzetten. Als fokker en eigenaar staat Dion Johnson B.V. te boek.

De reservekampioen Kendra (v. Kjento) is ook 4 jaar en doet nog jeugdig aan. Ook een heel aansprekende merrie met veel lengte, die door de jeugdopdruk iets de bespiering mist en wat strak op de lendenen lijkt. Dit zie je dan weer terug in de beweging, die met wat meer houding en lichaamsgebruik nog beter uit de verf zou komen. Wel een paard met potentie. NRPS-bestuurslid mw. Pauline van Nispen-Knols fokte de merrie uit Dewi keur ABOP (dr+spr), dochter van haar eigen LT-dressuurpaard Don Matcho x Krack C x Beethoven. Eigenaressen Lisa-Jane Tems en Barbara Mattijssen.

Sterke merrielijnen
Bij de pony’s was iets meer uniformiteit, en met name de kampioenen komen uit goed presterende, vele generaties NRPS gefokte merrielijnen. Bij de dressuurpony’s was Hinde van Asten ster de afgetekende winnaar, een heel mooie, correcte dochter van FEI-pony His Royal Badness uit de keurmerrie Kwinty van Asten (Kraneveld’s Kadans x El Beauty, NRPS-Patricia merrielijn). Hinde heeft zeer veel uitstraling en draaft met kracht, souplesse en een sterk gebruik van het achterbeen. Met name in stap en draf was zij iedereen de baas.

De sterk gebouwde reservekampioen was de 4-jarige Buur’s Philou (Cassanova du Bois x Kasparow, NRPS-Wisper merrielijn). Leonie Buur-de Rooij fokte de merrie uit een dochter van haar Grand Prix ponymerrie (stm 1.50m) Buur’s Palusha (v. Painted Black uit Wisper keur, pref, prest.sport v. Eagle). Philou heeft veel uitstraling en beschikt over een economische manier van lopen. Correcte stap, veel ruimte in draf en een makkelijke galop; mag iets meer bergop bewegen.

Kampioen van de allround gefokte pony’s was de cremello Saffier J.D., ook een dochter van Cassanova du Bois maar door Jan Dekkers gefokt uit de voorl. keur, röntgen merrie Luna J.D. (Gin Power x Idzard, NRPS-Elsmir merrielijn). Een fijne merrie die graag en makkelijk springt, met ruimte en in balans beweegt, en telkens heel simpel deed wat er van haar werd gevraagd. Eigenaresse is Bonny Wolf.