De Para-dressuurruiter Frank Hosmar zal dit weekend aan de start verschijnen gedurende de eerste paralympische observatiewedstrijd met Wallaca N.O.P., het paard van zijn collega Nicole den Dulk. “Ik wil mij ook met een reservepaard kwalificeren voor de Paralympische Spelen”, legt Hosmar uit aan Horses.
Hosmar behaald al jarenlang succesvolle resultaten met zijn eigen paard Alphaville N.O.P. die ook is opgenomen in het olympisch kader. Echter heeft de ruiter zelf geen reservepaard. “Maar een paard kan altijd wat krijgen. En dan sta je met lege handen. Daarom wilde ik graag een reservepaard achter de hand hebben. Maar het was niet mijn idee, Nicole kwam ermee aanzetten.” Aldus Frank.
De reglementen staan toe dat één paard op een kampioenschap door meer para-ruiters aan de start wordt gebracht, als dit maar niet in dezelfde Grade plaatsvindt. Hosmar rijdt in de zwaarste klasse, Grade IV, Den Dulk in IB. “Maar de kans dat dit ook echt zou gebeuren is klein”, aldus Hosmar. Nicole den Dulk ondervindt ook voordeel van het feit dat Frank Hosmar nu haar paard ‘bijrijdt’. “Nicole kan geen beenhulpen geven en doordat ik het paard nu op hoger niveau train, krijgt zij een wat verder doorgereden paard. Ze zegt dat ze er baat bij heeft.”