“Een poosje heb ik drie Grand Prix paarden gehad, maar Glory Days is inmiddels verkocht, maar ik heb nog twee geweldige hengsten over. Indian Rock is natuurlijk een zoon van mijn voormalig Grand Prix paard Apache en ik herken heel veel van zijn vader in hem. Desperado en Indian Rock zijn beiden zeer getalenteerd, hebben super basisgangen en een heel goed karakter. Ze hebben veel lol in hun werk en een super mentaliteit. Desperado is NOG liever dan Indian Rock en ik vertrouw ze beiden voor 100.000 procent.”

“Ik zal Desperado en Indian Rock beiden op het Nederlands kampioenschap starten en hopelijk ook in Rotterdam. Echter dat laatste zal van het NK afhangen. Diverse collega’s hebben diezelfde wens. Maar eerst het NK dus, het moet daar eerst nog allemaal gebeuren en ondanks dat ik mezelf geen druk op leg, heb ik daar vertrouwen in.”

Genieten

Emmelie draait al een hele lange tijd mee aan de top van de Nederlandse dressuursport. Paard na paard, jaar na jaar, heel vaak rijdt ze zich naar het podium. We vragen haar geheim. Ze lacht bescheiden: “Ik heb geen geheim. Ik ben in het Noorden begonnen bij Stal Laarakkers en heb nooit kant en klare paarden gereden. Ik heb zelfs gesprongen. De jeugd van nu specialiseert zich steeds vroeger en doen weinig tot geen ervaring op met jonge paarden. Ik weet wat voor paarden ik fijn vind om te rijden en ik geniet van mijn werk. Dit laatste werkt ook zeker mee.”

De laatste keer dat we Emmelie spraken was ze nog niet zo lang moeder en vertelde ze dat ze de paarden op een iets lager pitje probeerde te zetten om meer tijd door te kunnen brengen met haar dochtertje Micky. We vragen haar of dit gelukt is. Emmelie: “Deels en deels niet. Micky is het belangrijkste in mijn leven en gaat voor alles, maar paardrijden en lesgeven vind ik ook heel leuk. Inmiddels is ze iets ouder en gaat ze al naar de peuterspeelzaal en de opvang dus kan ik weer wat meer tijd aan de paarden besteden.”

bron: CHIO.nl