Dinja van Liere begon het CHIO Aken met een super knappe vierde plaats in de Grand Prix. Ze deed er in de Grand Prix Special een schep boven op en werd tweede en sloot in de kür super knap af met een zesde plaats met 79.285%.

Na de eerste optredens van haar Vita di Lusso vertelde Dinja al vol enthousiasme over haar super talent. “Ik ben echt trots op het paard. Hij ontwikkeld zich zo snel! Hij maakt zo snel, zo veel progressie, ongelofelijk!”

In de kür liet de combinatie, na een super begin, wat puntjes liggen in de pirouettes en was er op de laatste middellijn wat spanning door het enthousiast meeklappende overwegend Duitse publiek. Maar dat publiek was niet voor niets zo enthousiast, kippenvel momenten waren er voor alle toeschouwers.

Marieke van der Putten stuurde Torveslettens Titanium RS2 N.O.P. (Totilas) naar 76,950% en werd negende.

De kür bij het CHIO Aken werd afgetekend gewonnen door Isabell Werth die Wendy de Fontaine (Sezuan 2) fantastisch voorstelde en zich nadrukkelijk heeft gemeld als medaillekandidaat in Parijs. Het paar leunde dicht tegen de grens van 90% aan met een totaal van 89,095% en werd unaniem door de jury op één geplaatst. Landgenoot Frederic Wandres kwam met Bleutooth OLD (Bordeaux) op twee te staan en kreeg 83,010%. Voor Ingrid Klimke verscheen met Franziskus FRH (Fidertanz) 81,385% wat de derde plaats opleverde.

Resultaten


Bron: KNHS