Tot dusverre is de deelnemerslijst van de 56ste editie van de Geneva International Horse Show een waar sprookje. 'S werelds grootste indoor arena zal namelijk huisvesting bieden aan maar liefst 110 ruiters en menners van 20 verschillende landen. Met niet alleen de wereldtop die naar de Zwitserse stad komen, maar ook de crème de la crème van de Olympische Spelen.

Het evenement is inmiddels al voor de achtste keer als nummer één springsport evenement van het jaar uitgeroepen. Maar niet alleen de springruiters komen hier aan hun trekken, in Zwitserland weten ze namelijk als geen ander hoe ze een evenement moeten organiseren voor alle grote disciplines. Zo zullen ook 's werelds beste dressuur, eventing en menruiters ten tonele verschijnen. Hier zal onder andere de Wereldbeker wedstrijd voor het mennen worden verreden. Met een totaal prijzengeld van 2.3 miljoen Zwitserse Franken behoort de Geneva Horse Show dan ook zeker tot één van de elite wedstrijden in de wereld.

In het springen zullen maar liefst 16 landen deelnemen. Zo vinden we op de deelnemerslijst onder andere de succesvolle Olympiër Nick Skelton voor Groot-Brittannië, Steve Guerdat die hier zijn thuisland komt verdedigen, de Canadees Eric Lamaze en natuurlijk onze eigen flying Dutchman Jeroen Dubbeldam. Voor Nederland staat ook Harrie Smolders op de lijst. Ook het complete Olympische Franse team zal aanwezig zijn met Simon Delestre, Roger-Yves Bost (Bosty), Kevin Staut, Pénélope Leprévost en Philippe Rozier. Voor Zweden vinden we Rolf-Göran Bengtsson, terwijl Amerika de lijst aanvult met McLain Ward en Kent Farrington. Ook Marcus Ehning en Christian Ahlmann ontbreken niet op deze fantastische en indrukwekkende deelnemerslijst. Met ook Scott Brash nog op de lijst belooft het een regelrechte droomwedstrijd te worden.

Voor België vinden we Niels Bruynseels, Jérome Guery, Olivier Philippaerts en Gregory Wathelet op het programma. Ook Ierland zal sterk verdedigd zijn met zowel Bertram Allen op de lijst als Cian O'Connor. En voor Italië vinden we Stephex ruiter Lorenzo de Luca, Emilio Bicocchi en Piergiorgio Bucci in de lijst. Maar ook toppers als Abdel Said en Abdelkebir Ouaddar ontbreken niet in dit fantastische programma.
Naast de wereldberoemde springruiters is ook het dressuurveld zeer indrukwekkend. Zo staat de nummer één van de wereldrankinglijst Isabell Werth op de lijst. Terwijl ook haar landgenote Kristina Bröring-Sprehe die in Rio nog een individuele bronzen medaille in de wacht wist te slepen op de lijst te vinden is. Verder vinden we hier Beatriz Ferrer-Salat, Morgan Barbançon Mestre en vinden we voor Nederland Margo Timmermans in de lijst terug. In totaal zullen er 14 deelnemers van start gaan in de dressuurwedstrijden de Genève te bieden heeft.
Voor de eventing staat er een spannende indoor cross-country wedstrijd op het programma. Met 19 ruiters die zich hiervoor hebben aangemeld wordt het een strijd tussen onder andere Fransman Astier Nicolas die het mag gaan opnemen tegen onze eigen toppers als Merel Blom, Elaine Pen en Tim Lips. Voor het thuisland zelf zullen Eveline Bodenmüller en Mélody Johner de Zwitserse vlag gaan verdedigen. Voor België staat Lara de Liederkerke op het programma.
Maar daar is het programma nog niet ten einde. Want ondanks dat het mennen dan geen Olympische Sport is, is er in deze tak van paardensport geen gebrek aan vaardigheden en kunnen van de menners en hun paarden. Ook hier beloofd het een spannende strijd te worden met niemand minder Boyd Exell die zich heeft aangemeld. Hij zal het gaan opnemen tegen de Hongaar Messrs Dobrovitz en de Duitser Georg von Stein. Voor Zwitserland zal Werner Ulrich op de wagen zitten evenals Jéròme Voutaz. Bij het mennen doen er geen Nederlandse deelnemers mee. Bekijk hier de lijst
 

Het beloofd één van de meest spannende edities ooit te gaan worden van deze 56ste editie van de Geneva Horse Show. Van 8 t/m 11 december zullen wij dan ook op het puntje van onze stoel zitten om maar niets van deze wedstrijd te missen. Naast het volledige programma die de show al bied, zal ook het wonderpaard van Steve Guerdat, Nino des Buissonnets, hier afscheid nemen van de sport op zondag 11 december direct na de Rolex Grand Prix.

steve-guerdat