In de grote groep pony’s was Sophie van der Steen met His Royal Badness DK een klasse apart. Het duo reed de topscore van 75,381% bijeen en bleef daarmee ruimschoots voor op de concurrentie. “Met losrijden liep Badness al super fijn en als we de ring ingaan geeft hij altijd het gevoel dat hij er nog een schepje bovenop doet. We hadden een paar kleine dingetjes maar dat hou je altijd. Toen ik de score zag was ik echt super blij”, vertelt Sophie van der Steen enthousiast die nu ruim een half jaar de beschikking heeft over de hengst His Royal Badness DK. “Ik ben helemaal verliefd op hem en hij is eigenlijk helemaal geen hengst. Badness kan we een keer hinniken en aan de hand een beetje fris zijn, maar als het zadel erop gaat is hij helemaal gefocust op mij.”

Indrukwekkende erelijst
In de periode dat Sophie en His Royal Badness DK samen zijn, bouwden ze al een indrukwekkende erelijst op. Zo wonnen ze afgelopen zomer bij hun wedstrijddebuut de competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup in Schijndel, was er goud op de Hippiade en ook internationaal succes met twee keer een hattrick op de CDI’s in Deauville en Kronenberg. Ook voor komend jaar heeft de amazone uit Erp mooie wedstrijden op haar wensenlijstje staan. “Ik wil graag de Brabantse kampioenschappen rijden en zo proberen een startplaats te bemachtigen voor Indoor Brabant, dat lijkt me super leuk. De finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup lijkt me ook heel leuk, sowieso vind ik de selecties daarvoor superfijne wedstrijden en daarnaast wil ik me vooral richten op de observaties voor het Europees kampioenschap. En dan zien we wel hoe het loopt.”

Mooie jaarafsluiting
De 15-jarige amazone traint bij De Beukenvallei in Leende van Joyce Lenaerts en Marcel Sterrenburg, waar His Royal Badness DK ook op stal staat. “Ik train al bijna al bijna zeven jaar bij Joyce. Ik ben met mijn eerste pony gekomen en nooit meer weggegaan. Ik heb alles aan Joyce en Marcel te danken, zij hebben me zo goed begeleid. Met deze overwinning in Udenhout hebben we het jaar mooi afgesloten.”

De tweede prijs bij de pony’s ging naar Sophie van Norel en Speycksbosch Dickens (v. Heitrak’s Marvin) met 67,857%. De top drie werd compleet gemaakt door 
Britt Kikkert-van der Linde. Zij reed Nur fuer Dich Texel (v. Nagano) naar 66,619%.

Young riders
Bij de young riders wist Chiel van Bedaf de 70%-grens te passeren. Met Key-West Texel (v. Toto Jr) reed hij met 70,539% naar de eerste prijs. De nummers twee en drie deden niet veel voor elkaar onder. Met 66,814% eindigde Mirthe van Doremalen met I Am Special (v. Charmeur) als tweede en Lara van Nek reed Jatilinda (v. All at Once) met 66,667% naar de derde plaats.

Junioren
Kebie Raaijmakers was grootverdiener bij de junioren en won zowel de eerste als de tweede prijs. Met Lucky Luke (v. Desperado) scoorde de amazone 69,596% en met Kevita (v. Negro) 68,384%. Daarachter eindigde Esmee Boers met Kiki G (v. Vivaldi) met 67,424%.

Children
Bij de children was Floor Kulik goed op dreef. De amazone vormt sinds kort een combinatie met Grand Prix-paard Verdi de La Fazenda (v. Florett As), die eerder uiterst succesvol was onder KNHS-talententeamlid Thalia Rockx. Bij hun tweede wedstrijd in de children-klasse en debuut in de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup reed de prille combinatie naar het mooie resultaat van 75,100%. Nadat Britt Kikkert-van der Linde bij de pony’s in de top drie eindigde, was ze ook succesvol bij de children. In deze rubriek reed ze Mid Knight Texel (v. Wynton) naar 74,500%. Felyne Boschloo-Karsijns en Heavens Voice (v. Voice) sloten met 70,500% aan op de derde plek.

De KNHS-Anemone Horse Trucks Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse young riders, junioren, pony’s en children te stimuleren en is een belangrijke competitie voor kadervorming en uitzending dressuur.

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Cup, Udenhout

Young riders:
1 Chiel van Bedaf (Etten-Leur), Key-West Texel (v. Toto Jr) 70,539%
2 Mirthe van Doremalen (Dreumel), I Am Special (v. Charmeur) 66,814%
3 Lara van Nek (Wijdewormer), Jatilinda (v. All at Once) 66,667%

Junioren:
1 Kebie Raaijmakers (Sint-Michielsgestel), Lucky Luke (v. Desperado) 69,596%
2 Kebie Raaijmakers (Sint-Michielsgestel), Kevita (v. Negro) 68,384%
3 Esmee Boers (Nieuw-Vennep), Kiki G (v. Vivaldi) 67,424%

Pony’s:
1 Sophie van der Steen (Erp), His Royal Badness DK (v. Hesselteich's Golden Dream) 75,381%
2 Sophie van Norel (Epe), Speycksbosch Dickens (v. Heitrak’s Marvin) 67,857%
3 Britt Kikkert-van der Linde (De Cocksdorp), Nur fuer Dich Texel (v. Nagano) 66,619%

Children:
1 Floor Kulik (Oude-Tonge ), Verdi de La Fazenda (v. Florett As) 75,100%
2 Britt Kikkert-van der Linde (De Cocksdorp), Mid Knight Texel (v. Wynton) 74,500%
3 Felyne Boschloo-Karsijns (Beekbergen), Heavens Voice (v. Voice) 70,500%


bron: KNHS.nl