Na haar triomf in de Grand Prix slaagden Charlotte Fry en Glamourdale er ook in om de grens van 80 procent te doorbreken in de Grand Prix Spéciale, de Prijs van Soers. Na een score van 80,107 procent liet de tweevoudig wereldkampioene van Herning in 2022 Isabell Werth met Quantaz (75,0) en Frederic Wandres met Duke of Britain (73,128) achter zich op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Het optreden van Fry en Glamourdale zat vol wow-effecten - ook al maakte ze een paar dure fouten in de pirouette naar rechts. Eerst deed Glamourdale een vliegende wissel, daarna verloor hij zijn evenwicht in de pirouette. Maar daarna had Fry alles weer onder controle. Het gemompel van de toeschouwers tot dan toe en het meelevende gekreun toen het gebeurde, zeiden genoeg: het was een optreden dat niemand koud liet. "Om eerlijk te zijn was dat een van de beste gevoelens die hij me ooit in een test heeft gegeven," straalde Charlotte "Lottie" Fry. Ze had een plausibele verklaring voor de fout: "Ik was zo blij met mijn pirouette naar links dat ik op de een of andere manier vergat om de rest van de middellijn te rijden. Het was dus mijn eigen fout. Maar in de resterende delen van de proef was hij zo gefocust op mij, had hij zoveel go en zoveel plezier daar. Dat was het beste gevoel dat ik me voor Parijs had kunnen wensen." Parijs - hier verwees Fry naar de Olympische Spelen. Fry en Glamourdale zijn al genomineerd voor het Britse team.

Glamourdale heeft de rest van de week vrij. Morgen neemt Charlotte Fry deel aan de Grand Prix Spéciale, de MEGGLE-Prijs, met haar tweede paard, Especial.




Bron: Persbericht
F. ©: PSV J. Morel