In 2007 liet Paul Mais zijn oog vallen op de hengst om een carrière te starten in springpaardenfokkerij. Verrassend genoeg scoorde het springprospect 9,52 voor de dressuuronderdelen en 8,79 voor springen. Zo liet Lissaro zijn talent voor de dressuur zien en zag al meteen carrièrewending voor zich. 

Met Claudia Rüscher maakte Lissaro furore in de rubrieken voor jonge paarden. Zo werden ze drie keer Bundeskampioen en wonnen ze zilver op het WK in Verden bij de vijfjarige dessuurpaarden. Na het WK zag Rüscher de topper Lissaro vertrekken naar de stallen van Edward Gal. In 2012 werd de hengst geleased door de staatsstoeterij in Celle. Lissaro kwam terug 'in the picture' toen hij gekocht werd door Pistners. Valentina maakte haar debuut met de hengst in 2017 bij de Junioren. Helaas brak de hengst niet door met Valentina in het zadel en was hij voor het laatst te zien in 2017 op internationale bodem. 

Valentina stuurt Lissaro nu volledig te fokkerij in. "We zetten hem in als dekhengst, maar alleen met diepvriessperma. We zouden graag meer veulens hebben." 

Bron: Eurodressage.