Ruim 300 jeugdkaderleden en nationale beloften in de olympische disciplines kwamen maandag 22 oktober bij elkaar op het congrescentrum Papendal, de thuisbasis van NOC*NSF. De jaarlijkse introductiebijeenkomst geldt als aftrap voor de bondstrainingen van de nationale beloften, die zijn gescout op de KNHS Talentendag.

De bijeenkomst begon met een sessie met Anne Meulendijks, de amazone zit in het KNHS Talententeam, het neusje van de zalm van het talentenplan van de KNHS. Van dit team wordt nogal wat verwacht, namelijk dat ze zich binnen afzienbare tijd in de kijker rijden voor een plek in het seniorenkader en zelfs team. Meulendijks reed al diverse grote internationale wedstrijden waaronder ook Nations Cups. KNHS directeur topsport Maarten van der Heijden stelde de amazones de nodige vragen over hun weg in de sport.
Erkenning Ook Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. stonden dit jaar op de longlist voor het WK in Tryon. Anne heeft haar eerste seniorenjaar achter de rug en Avanti kreeg al snel het status N.O.P. (Nederlands Olympiade paard). Gaf dat druk of juist erkenning? “Eerst dacht ik, wauw, de bondscoaches zien dat een combinatie bent voor de toekomst. Maar daarna dacht ik, nou dat is best wel een druk en wilde ik zorgen dat ik alles goed op een rijtje had. Het is toch heel anders dan bij de jeugd. De rest van het dressuurteam heeft veel meer ervaring en het leeftijdsverschil is ook groot. Natuurlijk was het een erkenning en heeft ons de goede richting op geduwd. We gingen afgelopen jaar met een sneltrein. Om nog beter te worden sta ik sta overal voor open en probeer mezelf en mijn paard altijd te blijven ontwikkelen. Qua training heb ik in de loop van dit seizoen wel mijn plan gehouden. ”