Alle vandaag in de zadelpresentatie voorgestelde hengsten worden terugverwacht op 8 november, bij het volgende presentatiemoment in Ermelo. Van de zes hengsten die op vrijwillige basis zijn aangemeld voor de herkansing onder het zadel, kregen er twee groen licht.

In alle rust
“De hengsten in de zadelpresentatie werden stuk voor stuk keurig voorgesteld en de hengstenkeuringscommissie heeft daardoor een goed beeld gekregen van hun trainbaarheid. Na afloop zijn de bevindingen teruggekoppeld aan de eigenaren”, vertelt inspecteur Floor Dröge. “Twee hengsten zijn met een geldige reden afwezig gebleven vandaag en ook zij worden verwacht op 8 november.” Wanneer de hengsten ook tijdens de tweede zadelpresentatie naar behoren presteren, worden zij terugverwacht op 20 november. Op die dag staat de laatste zadelpresentatie in combinatie met de aanlevering voor het najaarsonderzoek op de kalender. De nieuwe trainingsleider Marcel Beukers was vandaag aanwezig en de hengsten werden in alle rust voorgesteld.

Door naar volgende presentatie
De Jovian-zoon Jaguar U.S. (mv.Grey Flanell), gefokt uit een halfzus van de Olympische hengst Total U.S. (v.Totilas), werd vandaag voorgesteld voor de herkansing onder het zadel. Deze nog niet eerder aangeboden hengst kreeg groen licht van de hengstenkeuringscommissie, evenals de For Ferrero-zoon Potencio (mv.Ferdeaux). "Ook deze hengsten zien we terug op 8 november, mits ze -in hoeverre dat nog niet is gebeurt- aan alle gestelde gezondheidseisen voldoen. Het is goed om te zien dat eigenaren die vertrouwen hebben in hun hengsten, van deze mogelijkheid gebruik maken. Met de selectie onder het zadel kunnen we nog weer dichter op ons fokdoel selecteren.”


Bron: JS - KWPN