Deze week is de West-Vlaming Gilles Detry onze gastblogger van dienst. Hij komt in het Franse Cagnes Sur Mer aan de start en zal dagelijks een BLOG schrijven over zijn deelname. Gisteren stond zijn eerste wedstrijddag al op het programma. Ik verblijf met mijn 7 paarden voor 2 weken in Cagnes Sur Mer, waar je langs de ene kant de Alpen ziet, en langs de andere kant de zee. Een prachtig gelegen jumping in het midden van een renbaan. Ik zal jullie dagelijks op de hoogte houden van mijn ervaringen hier.
Vandaag stonden er de proeven voor 5, 6 en 7 jarige paarden op het programma en ook een 1m30 en een 1m35 proef van de 2 sterren competitie.
Ik reed de proef voor 5 jarigen mee met Kobe Of Ballmore. Hij sprong zeer goed en was heel braaf en weinig onder de indruk. We kregen 1 fout, al was ik daar best tevreden mee.

Mijn volgende proef was de 6 jarige paarden, die ik reed met Emma. Zoals we gewoon zijn van Emma, was ze zeer gemotiveerd en super voorzichtig. We reden een mooie foutloze omloop. De eerste proef van de 2 ster liet ik aan mij voorbij gaan. De 1m35 proef reed ik wel, dit met Ceres. We reden een ontspannen ronde, en hij sprong dubbel foutloos. Een mooie voorbereiding voor de zware proeven.

Vandaag springen de 2 jonge paarden opnieuw, maar ook opnieuw Ceres en ook Uletta, die haar eerste grote tour springt.

Tot morgen en wish me luck