De Nederlander volgde op de tweede plaats na Laura Roquet Puignero met Limited Edition (For Passion d'Ive Z). In het zadel van zijn recent verworven Eloma's Blue SFN (Mr. Blue)  hield Van Grunsven het eveneens foutloos en plaatste zich  op de zesde plek.

Samen met de 11-jarige BWP-merrie, Joie de Vivre Ter Eycken, wist Mario Wilson Fernandes de snelste foutloze chrono neer te zetten in de 1.45m Longines Ranking rubriek van Valencia. De Portugees klokte met de Muscaris d'Ariel-merrie foutloos af in 24,07 seconden. In totaal hielden vier duo's de timer onder de 25 seconden. Op het podium volgde Primitivo Nieves Zorrilla met de SF-merrie,  Venus de Thurin (Jarnac) op vier en Mariano Martinez Bastida met Giro de La Luna (Van Gogh) op drie.

In de afsluitende 1.20m rubriek liet Joris Vergauwen het Belgisch volkslied klinken met Comme d'Orval (Epsom Gesmeray). Het paar bleef Olivia Natasha Poole met Andorra (Indoctro) voor. Yannick Janssen van Grunsven vervolledigde het podium met de 10-jarige One Day-merrie, Alipina.


Uitslag 1.30m