Van de ruim zeventig combinaties bleven 29 van hen foutloos in het 1.40m hoge parcours dat rechtstreeks op tijd verreden werd. Oldenziel zorgde voor een thuisoverwinning en stuurde de dertienjarige KWPN ruin naar de snelste chrono. Jack Ansems achtervolgde met anderhalve seconde meer voor Fliere Fluiter, eveneens een nakomeling van Zirocco Blue VDL. Jur Vrieling kwam binnen dezelfde seconde als Ansems over de finish en nam met Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle) het brons voor zijn rekening. 

Amanda Slagter greep net naast een plek op het podium maar kwam knap op vier met Cornet Blue PS (v. Chacco-Blue). De top vijf werd besloten door Frank Schuttert die Nikias vd Bisschop (v. Echo van T spieveld) onder het zadel had. 

Uitslag

Opnieuw brons voor Jur Vrieling in 2* 1.40m rubriek

Jur Vrieling werd in de andere avondrubriek van CH De Wolden ook derde, hier in het zadel van El Rocco (v. VDL Zirocco Blue). Martine Kempkes deed nog een plaatsje beter en zorgde met haar tweede plaats op Alandria Z (v. Andiamo Z) voor het beste Nederlandse resultaat. De overwinning ging richting Groot-Brittanië en was voor Joseph Clayton met Kingsborough Kasper (v. Kannan). 

Michael Greeve en K-Star (v. Big Star) kwamen nog op vier.