"In de eerste plaats heeft de locatie van het Nederlands kampioenschap hierbij een belangrijke rol gespeeld", klinkt het. "Equestrian Centre De Peelbergen is een erg grote accommodatie met heel wat mogelijkheden. Ze konden de paarden bijvoorbeeld in de binnenhal worden losgereden waar het merkbaar koeler was. Ook werd ervoor gezorgd dat de 'piekuren' wat betreft warmte vermeden werden. De paarden kwamen woensdag voor de grote hitte aan en vertrokken zondag toen het al wat koeler was. Bovendien werden deze paarden meestal vervoerd in vrachtwagens die met airco uitgerust zijn". 

"De organisatie van De Peelbergen heeft ook alles op alles gezet om het verblijf van de paarden zo aangenaam en koel mogelijk te maken. Zo werden de stallen erg goed verlucht, was er verneveling voorzien en kon er, zoals al eerder gezegd, binnen worden losgereden. De organisatie kwam ook met een aangepast programma waardoor paarden nooit op de warmste momenten van de dag aan de slag moesten".

"Tot slot werd ook de gezondheid van de paarden erg goed opgevolgd. Er waren dierenartsen aanwezig die de temperatuur van de paarden nauwlettend in de gaten hielden. Er werd weliswaar soms een lichte stijging in temperatuur gemeten bij de paarden na de inspanning; maar hij stelde zich geen grote problemen. Meteen na het springen konden de paarden ook weer de koelere binnenhal in, waar ze verder werden verkoeld door de grooms", besluiten ze.

Bron: nieuws.horse

Foto: Fototrailer