Ruim vijftig deelnemers wisten zonder springfouten door de eerste fase te komen, waarvan het overgrote merendeel ook de tweede fase met een nulscore wist te beëindigen. Alles kwam dus uiteindelijk aan op snelheid en behendigheid. Vincent Geerink bleek hier het toonbeeld van, door in het zadel van de 12-jarige KWPN vosruin Fifty Fifty (VDL Zirocco Blue) de chrono als enige onder de 21 seconden te kunnen stopzetten. Pim Mulder had net geen seconde langer nodig en stuurde de 9-jarige KWPN merrie Ibylle (Q.Breitling Ls) in 21.63 seconden naar zilver. Het brons werd in ontvangst genomen door Maikel Schennink, die op de rug van de 11-jarige KWPN ruin Glamour Es (Echo Van'T Spieveld) net vijf honderdsten langer nodig had. 

Nick Rademaker en Cheese W Z (Chatman) volgden met een chrono van 22.07 seconden als vierde, voor Kars Bonhof en de 10-jarige hengst Chapeau Tn (Clearway) die afklokten op 22.60 seconden.

Vind de volledige uitslag van de 2* 1.40m rubriek hier.

Pietrix de Vries schittert in openingsnummer van de dag

De eerdere 1* 1.20m proef zorgde ook al voor Nederlandse furore. Daar eindigde Pietrix de Vries met Numero's Diamond (Numero Uno) met een snelle tijd van 25.22 seconden aan kop van het klassement. Landgenote Ashley te Spiele - Wierik had op One And Only Spartacus (Obos Quality 004) net geen halve seconde langer nodig om het parcours te klaren, en werd daarmee tweede. De laatste podiumplaats moesten de Nederlanders wel uit handen geven aan Georgina Burchmore-Eames uit Groot-Brittanië, die samen met de 7-jarige Kept Secret T (x) finishte in 26.83 seconden.

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.20m rubriek hier.