Voorzitter Ruben Hofman vertelt: "We kregen veel vragen van ruiters of we toch niet twee proeven zouden kunnen laten meetellen voor de Longines Ranking. Dit betekende dat we meer combinaties moesten toelaten en bijgevolg dus ook extra sponsorgeld bij elkaar moesten krijgen. Dat begint nu aardig te lukken. We hebben goede hoop op een vol deelnemersveld. We zijn de sponsors die al hebben toegezegd dan ook erg dankbaar en hopen er nog enkele te kunnen verzamelen". 

Het maandag genomen besluit betekent dat op Outdoor Wierden, waar ook voor het CSI1 gestart kan worden, ruim 350 paarden in actie zullen komen. De mogelijkheid zich te plaatsen voor de Grote Prijs van Wierden wordt voor ruiters zeer laagdrempelig gehouden. Deelname aan een van de twee kwalificaties is al voldoende om, met één paard, te mogen starten in het afsluitende hoofdnummer op zondag 23 augustus. Door de uitbreiding met een tweede rankingproef bedraagt de prijzenpot voor de senioren in Wierden nu ruim 75.000 euro.

Een week voor Outdoor Wierden wordt het hippisch festijn op De Vossenbos geopend met het ondertussen traditionele CSIO Dutch Youngster Festival. Van woensdag 12 tot en met zondag 16 augustus komen weer tal van nationale jeugdequipes voor ponyruiters, children, junioren en young riders naar Wierden om deel te nemen aan de vermaarde landenwedstrijden voor de jeugd.

Ruben Hofman: “Als gevolg van de coronacrisis zullen de teams van Italië, Noorwegen, Spanje en Zweden dit jaar echter helaas ontbreken. We hebben daardoor nog plekken beschikbaar voor deelnemers. Ze kunnen nog tot eind deze week inschrijven.”


Bron: Persbericht