Fitness

"Het eerste is: zeker sterk zijn", zegt Brittni onomwonden.  Ze brengt uren door in het zadel, maar ook uren in de sportschool. Brittni traint als bokser. Naast vechttraining doet ze ook aan yoga. "Je hebt been-, kern- en bovenlichaamskracht nodig. Dat speelt een grote rol," zei ze over het rijden op een paard met een enorme sprong. "Het vergt veel van je als je niet sterk bent. We moeten ook atleten zijn. Ik moet net zo fit zijn als mijn paard. Het ergste wat je kunt doen is halverwege het parcours al versleten zijn." 

Brittni stelt voor om een work-out routine te vinden die voor jou werkt, en daar aan vast te houden.


Vind je positie

Terwijl ze haar paarden thuis traint tussen de shows door, is Brittni constant haar springhouding aan het verfijnen. Voor een paard met een grote sprong, zei ze dat het tijd kost om de juiste positie te vinden die werkt. "Je wilt een beetje achter hen blijven, zodat wanneer ze springen, ze naar je toe komen," legde ze uit. "Dat is wat mij helpt bij paarden met veel vermogen. Schouders naar achteren, hoofd hoog, en ik open mijn borst. Het ergste wat ik kan doen is te ver voor ze gaan staan."

Het vinden van die balans is de sleutel, vertelt ze."Er is niet één oefening of gymnastiek voor," beschreef Brittni. "Het is spiergeheugen en training. Het gaat er echt om dat je in je stijgbeugels zakt en open blijft met je bovenlichaam."Een manier om dit te doen is om zonder stijgbeugels te springen. Ze doet het niet elke rit, maar Brittni zei dat het kan nuttig zijn wanneer het proberen om je balans te vinden over de hindernissen. 

Tempo houden

Het is makkelijk om nerveus te worden als je op een paard met veel vermogen rijdt. Maar Brittni heeft geleerd dat de afstand vinden het verschil maakt.  Met haar paard Hilton, een 13-jarige bruine BWP-er, probeert ze de langere afstand te nemen in plaats van de kortere. 

"Omdat hij een groot paard is, wil ik hem een mooie opening geven om te springen," zei Brittni. "Als ik er diep in ga, zal hij echt hard moeten werken om zichzelf eruit te krijgen."Ze vindt dat de grotere afstand soepeler te rijden is. "Wees niet bang om het tempo aan te houden. Het ritme is echt belangrijk," zei ze. "Als je nerveus wordt, probeer je dan te herinneren dat meer tempo altijd beter is dan geen."


Bron: Heels Down Mag