Vos en de 14-jarige zoon van Azteca VDL verwezen Maren Hoffmann met Lucy 781 (Lux Z) naar de tweede plaats. Geruime tijd stond Jordy Van Massenhove op kop. De Belg stelde zich uiteindelijk op; op de derde plaats met de 9-jarige A.N. Barney (Balou). 

Van Massenhove werd opgevolgd door Tom Schewe met Free Party de Maugre (Balou du Rouet). Voor eigen publiek volgden Eric Ten Cate met Lunette van de Marijen Hoeve (Zirocco Blue) voor Willem Verdonk en Excellent (Lexicon).

Vos was uiteraard in zijn nopjes na afloop. Het ging super vandaag. Feliek-H sprong heel goed. Hij wil heel graag meewerken en van het hout af blijven. Eerlijk gezegd dacht ik niet meteen aan winnen, maar ik wilde wel mijn rondje vlot rijden. Feliek is best een beetje speciaal in de omgeving in de omgang, maar altijd messcherp.”

Thijmen Vos is een meer dan serieuze kandidaat om Nederland te vertegenwoordigen bij het komende EK junioren in Kronenberg. Zelf wil hij er nog niets over kwijt. “Het team is nog niet bekend, dus kan ik daar moeilijk wat over zeggen. Ik hoop er natuurlijk wel op.” In dat geval is overigens niet Feliek-H, maar zijn eerste keus Cadillac Z zijn partner. Thijmen Vos start vrijdag Feliek-H over 1,50 meter en zijn tweede troef in Geesteren, de voshengst Lemmie vd Bisschop, over 1,45 meter. “De komende dagen kijk ik wel of ik Feliek- H in de Grote Prijs ga starten”, aldus Thijmen Vos. “Die gaat wel over 1,55 meter en dat heeft hij nog nooit gesprongen.”

uitslag