Het Nederlandse team bestond uit Willem Greve, Leopold van Asten, Kars Bonhof en Kim Emmen. Ze namen het op tegen sterke concurrentie van andere landen en leverden indrukwekkende prestaties. Kars Bonhof was de Nederlandse sterkhouder met een dubbel nulresultaat. In het zadel van Hernandez TN (v. Kannan) leverde hij een belangrijke bijdrage leverde aan het Nederlandse team. Kim Emmen en haar paard Inflame GO (v. Namelus R) kregen tweemaal een springfout aangerekend.

Willem Greve reed met Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek) een foutloze eerste ronde maar kreeg in de tweede ronde nog een springfout aangerekend. Leopold van Asten, die reed met VDL Groep Iron Z (v. VDL Groep Charisma Z), kreeg helaas 4 strafpunten in de eerste ronde en nog eens acht in de tweede.

De totaalscore van het Nederlandse team was 12 strafpunten, verdeeld over de vier ruiters. Het Belgische team had eveneens een totaal van 12 strafpunten maar de Nederlanders hun gezamenlijke tijd was negentien honderdsten sneller dan die van België. Met elk acht strafpunten stonden Groot-Brittannië en Amerika op respectievelijk twee en drie. Aan de leiding met een knap parcours was Zwitserland. 

Martin Fuchs was de laatste aan de start met zijn Conner Jei (v. Connor 48) en moest foutloos blijven als hij zijn team het goud wilde opleveren. De nummer zes van de wereld stelde niet teleur en bleef net als in zijn eerste ronde van al het hout af. 

Resultaten


TOP VIJF

  1. Zwitserland
  2. Groot-Brittannië
  3. Verenigde Staten
  4. Nederland
  5. België