De absolute sterkhouder in oranje was Tani Joosten. Samen met Galdal ME (Zambesi TN) maakte. De 25-jarige amazone was de jongste van het team maar tevens ook de beste met als enige twee foutloze rondes. Jur Vrieling tikte in de eerste ronde een balk uit de lepels met Jourdain VDL en ook in de tweede gingen twee balken tegen de grond. Met de Zapatero VDL zoon liep Vrieling ook nog wat tegen de tijd aan, wat resulteerde in totaal 16 strafpunten voor het duo.

Met de 9-jarige Denver (Diarado) besloot Michael Greeve met twaalf strafpunten. Marc Houtzager was de grootste pechvogel van de dag en eindigde zijn deelname op Sterrehof's Dante met 39 strafpunten op de teller. Een totaal van 28 strafpunten plaatste Nederland op de achtste plaats. 

Zowel het Zweedse als het Duitse team stonden na de tweede ronde op een totaal van 8 strafpunten dus werd de overwinning beslecht in een spannende barrage. Zweden's Emma Emanuelsson beet met Canbella Blue PS (Cantolar) de spits af en reed een snelle ronde met vier strafpunten. Voor Duitsland moest Chef d'Equipe en winnaar van Aken's Rolex Grand Slam, Andre Thieme het gaan doen. De ervaren ruiter kon het niet waarmaken op Paule S (Perigueux) en gaf Zweden de overwinning.

Het Zweedse team bestond verder uit Henrik von Eckermann met Iliana (Cardento), Wilma Hellström met Cicci Bjn (Ci Ci Senjor Ask) en Amanda Landeblad met de Tangelo vd Zuuthoeve dochter For Killy. Chef d'Equipe was Henrik Ankarcrona. 

Resultaten