De 12-jarige Zangersheide merrie is een dochter van Action-Breaker en werd door Heinz Mertens gefokt. Elke Appeltans kreeg haar als achtjarige onder het zadel en maakte in het najaar van 2020 haar internationaal debuut met de merrie. Bij de U25 kon het duo enkele winsten op naam schrijven waaronder drie in Lanaken, waarvan ook de 1.45m Grand Prix! Net geen drie jaar later zetten ze hun eerste stappen op CSI4*-niveau waarna de merrie verhuisde naar de Zweedse Sofia Westborg. 

Westborg had een succesvolle start met Alencia en sprong al meteen naar dubbel zilver in Bonheiden tijdens hun eerste wedstrijd samen. Daarna vonden ze nog maar liefst vijftien keer het podium samen, met acht overwinningen op zak. Na een samenwerking van ruim een half jaar, is het voor de Zweedse alweer tijd om afscheid te nemen. Zij geeft de teugels door aan een andere Zweedse ruiter, wie is nog niet bekend. 

"Dank je, Alencia! Na zeven maanden en heel veel successen verlaat onze kleine winnares ons voor een andere ruiter. Het maakt ons gelukkig dat Alencia naar een schitterende thuis in Zweden gaat, waar ze haar beste leven zal kunnen leiden met haar nieuwe Junior ruiter." leest het bericht van de Zweedse amazone. F. ©: 1clicphoto / MET Oliva