Voor deze GP kon Skye Morssinkhof rekenen op de elfjarige KWPN-merrie G-Vingino-Blue (v. VDL Zirocco Blue). Ze kon de rit van een paar concurrenten bekijken en zag waar de moeilijkheden lagen. In de eerste lijn koos ze voor elf galopsprongen waarna ze erg precies de erg uitdagende dubbelsprong aansneed. Ze bleef doorheen de hele barrage een hoog tempo aanhouden en stopte de klok uiteindelijk op 39,64 seconden. Die tijd kon niemand nog verbeteren zonder daarbij in de fout te gaan en zo schreef Skye Morssinkhof deze moeilijke YR Grote Prijs op haar naam. 

Matthis Westendarp deed met Chillert Blue (v. Chacco-Blue) zeker nog een poging. In zijn barrage reed hij vlot maar toch iets wat berekend. Ze kwamen binnen in een tijd van 41,10 seconden en dat was genoeg voor de tweede plaats. De KWPN-ruin Golia sprong samen met zijn ruiter Red Morgan naar de derde plaats. 

Sönke Fallenberg had met Vescovino (v. Valentino 240) de aller snelste tijd neergezet (38,31 seconden), maar een foutje verwees hen naar de vierde plaats. Ook Jenny Krogsaeter en Chivas Ap Z (v. Cardento) hadden met hun tijd kunnen winnen maar ook zij kregen onderweg een fout waardoor ze naar de vijfde plaats zakten. 


Klik hier voor de volledige uitslag.