Samen met de zevenjarige Freeman Heureka (For Pleasure) sprong de Belgische naar de winst in de rubriek voor zes-en zevenjarigen. Gelin en de For Pleasure-zoon bleven net geen twee seconden voor op Gavin Harley met de zevenjarige SF-ruin, Glamour du Chanu (L'Arc de Triomphe). Voor eigen publiek vervolledigde Lars Kersten de top drie met de zevenjarige KWPN-ruin, Luka-Cara (Akarad Hero Z).

Het paar werd opgevolgd door Inigo Lopez de la Osa Franco (MON) met Golden Diamond (Diamant de Semilly). Kers op de taart plaatste Gelin zich eveneens op de vijfde plek met Elvis Uno VHR Z (Elvis Ter Putte). In de top acht strandde ook Flandria Rent-ruiter, Kasper de Boeck in de prijzen. De Boeck loodste zijn Flandria Rent Queen of Hearts Dwerse Hagen (Iron Man Van de Padenborre) foutloos naar de achtste plek.

Siebe Leemans domineert in 1* kwalificatie

In de CSI1* 1.30m kwalificatie domineerde Siebe Leemans voor eigen publiek. In het zadel van Gem vd Riloo Z (Gemini CI XX) sprong Leemans naar de winst voor Antoine ERmann en Etna Kervec (Qlassic Bois Margot). Leemans strandde ook op de derde plaats met de achtjarige Zangersheide-merrie, Plopsa Blue Z (Plot Blue).

Net buiten het podium volgde Patrick Jonkmans met de 15-jarige BWP-ruin, I Bay van het Langwater (Wiensender) op de vijfde plaats.