In de 1.40m hoofdrubriek was er geen houden aan Jan Claeys met zijn 14-jarige dochter van Wandor Van de Mispelaere. Het duo bleef ruim vier seconden voor op Sanne Thijssen en haar negenjarige Carembar Blue (Glock's London). Voor eigen publiek vervolledigde Michael Greeve de top drie in het zadel van K-Star (Big Star).

Net buiten de top drie volgde Veronique van Wijlick met de 8-jarige Kustique (Harley) voor Ernesto Canseco en de 12-jarige Goldenboy (Carosso). Jorich Spits plaatste zich eveneens in de top tien. Spits sprong foutloos naar de zevende plek met onder het zadel Miss Mathilde S.V. de Reve (Nabab de Rêve).

Finn Boerekamp scoort dubbel!

Eerder hield Finn Boerekamp de winst in eigen land met zijn zevenjarige Elina's Heywood H Z (Elvis Ter Putte). Samen met de Zangersheide-merrie van Stal Thijssen bleef Boerekamp ongeveer één tiende van een seconde voor op Estee Bomeré en haar eigen gefokte Chiquita van 't Ameldonk Z (Cicero Z van Paemel). Boerekamp plaatste de kers op de taart en schreef ook de derde plek op naam met de 11-jarige Hawai Balia NL (Van Gogh).

In de 1.20m bleek Boerekamp de Nederlandse sterkhouder op plaats twee. Samen met Miconia Special (I'M Special de Muze) diende de Nederlander enkel Peter Kaus met Cristinchen (Cristo) voor zich te dulden.

Uitslagen