Gisteren maakten de individuele deelnemers hun opwachting in de dressuurpiste van Military Boekelo-Enschede. Vandaag was de beurt aan de teamruiters van de elf landen die strijden om de punten in de FEI Nations Cup Eventing. 


Renske Kroeze beet voor TeamNL de spits af met Korella van de Watermolen. Met 38.7 strafpunten bleken zij op dit onderdeel het schrapresultaat voor Nederland. Sanne de Jong reed een nette proef met haar 15-jarige schimmelmerrie Enjoy en ontving hiervoor van de jury een waardering van 32.9 strafpunten. Dit resultaat was goed voor de voorlopige leiding in het NK-klassement. Als derde teamruiter behaalde Janneke Boonzaaijer met I’m Special N.O.P. een score van 35.2 strafpunten, waarmee ze net naast het virtuele NK-podium staat. Sarah van Leeuwen en It Takes Two debuteerden in Boekelo met de dressuurscore van 34.0 strafpunten en staan daarmee op virtueel zilver. 


Individuele deelnemer Florinoor Hoogland, bondscoach van de even

ting pony’s, reed haar paard Hontoni naar een score van 34.6 strafpunten. Daarmee staan ze op de derde plaats in de tussenstand van het NK. 
In de FEI Nations Cup staan de ruiters van bondscoach Andrew Heffernan op de voorlopige negende plaats, Duitsland gaat aan de leiding voor Groot-Brittannië en Frankrijk. 

Cross aangepast
Zaterdag staat de cross country op het programma, gebouwd door de Britse parcoursbouwer Adrian Ditcham. Door de vele regenval van de afgelopen tijd liet de bodemgesteldheid op sommige plekken in het traject te wensen over en heeft de organisatie, omwille van de veiligheid van de paarden en de ruiters, besloten de cross aan te passen. De Nederlandse bondscoach Andrew Heffernan is blij met deze beslissing. “De cross is met circa 700 meter ingekort, het lager geleden gedeelte is uit de wedstrijd gehaald. Er zijn ook een paar hindernissen op dat gedeelte uit de wedstrijd gehaald. Het is nog steeds een wedstrijd op hoog niveau, maar wel fair voor de paarden, dus het is een goede beslissing van de organisatie. De parcoursbouwer heeft weer een Boekelo-waardige cross gebouwd. De weersvoorspelling is goed, dat is gunstig, dus ik hoop op een heleboel publiek. Mijn ruiters zijn er klaar voor.”