Deze rubriek werd verreden in het formaat van een tabel A tegen de klok, waar exact veertig combinaties aan de start kwamen. Sander Naber zorgde in het zadel van de hengst Nuages vd Kalevallei voor de snelste tijd en schreef deze proef op naam. Jaimy-Lee Rutze volgde meteen op twee met de KWPN gefokte merrie Naiky-Karla. Thiago Ribas da Costa vervolledigde de top drie met een foutloze ronde voor de Zangersheide hengst Arezzo Z (v. Air Jordan Alpha Z). 

Valerie Van Kesteren kwam op vier te staan met de KWPN hengst Nobel Rebel-S (v. Apardi). Binnen de top tien stuurde Jack Ansems de KWPN Ruin Napoleon (v. Insider) naar acht voor Pam Nieuwenhuis die met de KWPN ruin Norton Jvl (v. Chacoon Blue) negende werd. Marcelle Hokske besloot op tien met Lania (v. Million Dollar). 

Uitslag

Renee De Weert wint met Morella Vg bij de zesjarigen

Ook de zesjarigen kwamen aan de beurt in Zuidwolde. Daar zorgde Renee De Weert voor de Nederlandse overwinning en won in het zadel van Morella Vg (v. Zirocco Blue VDL). Daarnaast vond Angelique Hoorn de derde plaats met Maximus Quantum Leap (v. Carrera VDL). Beide paarden zijn bij het KWPN ingeschreven, net als Thiago Ribas Da Costa's Melrida (v. Emerald), die tweede werden. 

Daan Van Geel werd op zijn beurt vierde op Maigaards Shakilou (v. Balou du Rouet). Age Flapper kwam op zes met Milligram (v. For Pleasure). Liesje Vrolijk stuurde Mamalou Fairy (v. Bubalu VDL) naar acht voor Arjen Van Diepen en Mysterie of Society (v. Grandorado TN) op negen. De top tien werd besloten door Doron Kuipers en Formidable Picobello Z (v. For Pleasure). 



Foto ©: CH de Wolden