De 2* Big Class zag maar liefst 22 combinaties feilloos door het 1.40m hoge parcours vliegen, wat maakte dat er zo snel mogelijk moest worden gereden om een plekje in de prijzen te bemachtigen. Als derde aan de start zette Rogier Linssen meteen alles op alles en sprong in het zadel van de tienjarige bruine merrie Dancing Nini Z naar een naderhand zilveren tijd van 58.04 seconden. Enkel de Brit Matthew Sampson deed nog beter. Hij zette op de rug van de elfjarige Oldenburg merrie Elisa Bjx (Eldorado vd Zeshoek) de tijd net drie honderdsten sneller stil. Voor het thuisland reed Sergio Alvarez Moya met de negenjarige Holstein merrie Charisma HS (Uriko) naar de derde plaats.

Voor Hongarije plaatste Gyula Szuhai Jr. zich op de KWPN merrie Perthy Jackson (Casall) als vierde, gevolgd door Martin Fuchs en de negenjarige ruin Viper Z (Vigo d'Arsouilles) uit Zwitserland.

Ook in het zadel van de achtjarige KWPN merrie Kismet (Kannan) liet Linssen nog alle balken in de lepels liggen, maar moest met één strafpunt voor tijd daar genoegen nemen met een 23ste plaats.

Vind de volledige uitslag hier.