De Halla Challenge Trophy wordt uitgedeeld aan de eigenaar van het meest succesvolle paard in de springwedstrijden van Aken. Ditmaal was het, het trio Ben Maher ,Charlotte Rossetter en Pamela Wright die de prijs in ontvangst mochten nemen. De derde plaats in deze ranking was er voor Nicola Philippaerts' Katanga vh Dingeshof (Cardento x Tornedo FCS, fokker: Liliane Vermeulen).

McLain Ward krijgt Prize of Federal Minister of the Interior and Community

Ook McLain Ward viel in de prijzen. De Amerikaan ontving de Prize of the Federal Minister of the Interior and Community. Dit is een award die wordt uitgedeeld aan de best geplaatste springruiter van alles CSI5* competities. Daarbij tellen zes rondes mee voor de ranking.

McLAin wordt in deze ranking opgevolgd door de Britse springruiter, Ben Maher. Maher haalde dezelfde aantal punten, maar McLain plaatste zich beter in de Grand Prix. De derde plaats kwam op naam van Jana Wargers.

Richard Vogel ontvangt Style Award

De Duitse springruiter, Richard Vogel kan alleen maar tevreden terugblikken op zijn week in Aken. Vogel ontving na zijn derde plaats in de Rolex Grand Prix - met United Touch S (Untouched x Lux Z) de Style Award.