Bourns Sport Horses heeft een stal in Nederland en leidt paarden voor het hoogste niveau op. "We gaan echt op zoek naar paarden die het volgens ons op het hoogste niveau kunnen maken. We zoeken vooral paarden met een natuurlijk balans maar het allerbelangrijkste is de ingesteldheid van het paard. We gaan echt op zoek naar paarden die willen trainen en die voor hun ruiter in de ring willen vechten". 

"We zijn daarvoor ook ideaal gelegen. Onze drie getalenteerde ruiters werken thuis heel hard maar we liggen ook dichtbij de grootste Hippische Centra in Europa zoals De Peelbergen, Azelhof, Aachen, ... Dit betekent dat onze paarden echt de kans krijgen op zichzelf te ontwikkelen aangezien er elk weekend wel een internationaal concours in de buurt is", gaat hij verder. 

De stal in Europa heeft al verschillende toppaarden voortgebracht zoals Hennessy, Galina en Hazard. Bourns Sport Horses is niet enkel actief op het Europese continent maar ze hebben ook een stal in Wellington Florida die gerund wordt door Andrew Bourns. Recente toppaarden van deze stal zijn A Toi de Prim, Menko van de Wellington, Sea Top Blue en Darquito. 

Maak kennis met deze stal in deze video geproduceerd door Sophie Schoonwater!