Been had ruim zestig tegenstanders in deze hoofdrubriek van dag één op het CH de Wolden. In het zadel van Bridgetown Z (v. Big Star Jr K Z) zorgde de Nederlandse springruiter voor de snelste tijd in deze rubriek rechtstreeks op tijd. Het duo won met 62,79s op de klok en verwezen landgenoot Lars Kuster naar twee. Kuster zat op de tienjarige Idylle of Romance (v. Andiamo) en finishte foutloos in 63,84s. 

Hessel Hoekstra zorgde eveneens voor een snelle tijd voor eigen publiek maar viel toch nog net buiten het podium. Op Jazz-Men Impressed (v. Marius Claudius) werd hij vierde. Het was Ausra Clarke die de laatste podiumplek op zich nam met Janco-V (v. Dakar VDL), een negenjarige KWPN ruin. 

Pim Mulder won de 1.40m rubriek maar kwam ook hier de kop opsteken in de top tien en werd met Viktor Z (v. Verdi TN) zevende.

Uitslag

Nipte overwinning voor Pim Mulder in 1.40m rubriek

Mulder moest in de hoofdrubriek dan wel genoegen nemen met een zevende plaats, in de 1.40m rubriek zette hij zich genadeloos op één. In het zadel van Ibylle (v. Q. Breitling LS) mocht de Nederland voor eigen publiek de ereronde leiden. Lila Dijckmeester was op Happy Times (v. Dynamo) goed voor het brons. Dennis van den Brink stuurde Kallas (v. Dallas) dan weer naar de vierde plek. 

Uitslag