Het Britse winnaarsduo dook als enige onder de 61 seconden chrono. Op het podium volgde de Franse springruiter, Julien Epaillard met zijn zoon van Diarado, Edesa's Djud Box. Voor Nederland vervolledigde Remco Been het podium in deze 1.45m rubriek.

Been plaatste zich op de derde trede na een foutloze omloop met de KWPN-ruin, Granny Smith Apple (Eldorado vd Zeshoek). Samen met de ruin van de familie Van Maaswaal verwees Been zo Daniel Meech met Donjon d'Asschaut (Vigo Cece) naar de vierde plek. Lea Bucker werkte de top vijf af op de rug van de KWPN-merrie, Evita (Kashmir van Schuttershof).

Remco Been scoort in Silver GP kwalificatie

Ook in de 1.35m Silver Grand Prix kwalificatie liet Been zich opvallen. De Nederlander loodste er Hank Melse's KWPN-ruin, Jasper (Cidane) foutloos naar de tiende plaats. De proefwinst kwam op naam van Franz Josef Steiner met de BWP-ruin, Livius P (Echo Van 't Spieveld). 

Micky Morssinkhof schittert bij jonge paarden 

In het zadel van Rasputin JS (v. Perigieux) snelde Micky Morssinkhof naar de zevende plek bij de vijfjarige paarden. Melvin Greveling en Comme Ci Comme CA (v. Comme IL Faut 5) volgden op de achtste plaats. Lisa van de Beek en Mackenzie Vive (v. Cicero Z Van Paemel) werden elfde. In de Gold 1.30m klasseerde Mart Ijland zich met It's A Dream VG (v. Air Jordan Z). 

Alle resultaten