Met Rabat die zich aansluit bij de illustere reeks van bestemmingen, zet de tour zijn erfenis voort van grenzen verleggen en nieuwe fronten verkennen in de wereld van het springen. De Longines Global Champions Tour van Abu Dhabi zal dit jaar niet plaatsvinden. De Finales van de LGCT & GCL Kampioenschappen zullen nu in 2024 worden gehouden in Rabat, Marokko.

"We zijn verheugd om Rabat, Marokko, aan te kondigen als de nieuwste toevoeging aan de Longines Global Champions Tour," zei Jan Tops, oprichter en voorzitter van de Longines Global Champions Tour. "Dit markeert een spannend mijlpaal voor de tour terwijl we uitbreiden naar een regio met zo'n rijke paardensportgeschiedenis en gepassioneerde fanbase."

De pittoreske stad Rabat, beroemd om zijn historische bezienswaardigheden, levendige sfeer en warme gastvrijheid, biedt een schitterend decor voor de wereldklasse competitie die de Longines Global Champions Tour en de GCL teamserie definieert. Terwijl ruiters en hun paarden zich verzamelen in deze betoverende omgeving, kunnen toeschouwers drie dagen vol opwindende actie verwachten, terwijl topatleten van over de hele wereld strijden voor de overwinning tegen de achtergrond van Rabat's iconische bezienswaardigheden.

bron: LGCT