De Big Tour werd vandaag ingezet met een parcours over 1.35m hoge hindernissen. Bovenaan het klassement strandden de combinaties heel dicht op elkaar, zo ook Cyril Cools. Met Coryfee van T&L (v. Corydon van T&L) onder het zadel was Cools z'n tijd van 59,36 seconden goed voor het zilver. Enkel James Smith kon beter doen en finishte in 58,35 op één met Good Friends (v. Mylord Carthago). Een deels Nederlandse overwinning want de twaalfjarige merrie is KWPN gefokt. Het brons werd binnengehaald door Kevin Jochems en de Zangersheide merrie Looks Good de Liebri Z (v. Lector van den Bisschop).

Naast Jochems vonden ook Sanne Thijssen en Doron Kuipers hun weg naar de top tien van deze rubriek. Voor Thijssen en Golden Chaco (v. Eldorado van de Zeshoek) was er de zesde plaats, Kuipers volgde wat verder op negen met Just a Moment van 't Heerenhuys (v. E Star).

Medium Tour

Kuipers kleurt naast de Big Tour ook mee de resultaten in van de Medium Tour en begeleidde I Am Codex (v. Codex One) naar een knappe negende plaats over 1.45m hoge hindernissen. 

Jonge Paarden

Bij de jonge paarden was het de achtjarige Huepens Conquesta die voor het beste Nederlandse resultaat zorgde onder Rogier Linssen. Het duo werd negende.

Bekijk de volledige uitslag hier